Тренд та харчування здаються несумісними поняттями. І харчування виявляє тенденції, схожі зі світом моди. Оновлюються не щосезонно, а зазвичай приходять з початком року. Ми поділимося гучними продуктами і підходами до харчування, що активно увійшли.

Інтуїтивне харчування
Тренд 2022 року. Instagram акаунти підривають кількістю інформації про інтуїтивний підхід до організму. "Це не дієта, а стиль життя" - кажуть користувачі аудиторії.
Ідея – їсти, як відчуєте відчуття голоду. Інтуїтивне харчування вчить у розумінні сигналів шлунка та ігноруванні емоцій, зовнішніх факторів.
Шлунку не вистачає мікроелементів? Він передасть інформацію мозку. Ви інтерпретуєте продукти. Тяга до солодкого свідчить про нестачу фосфору, хрому, магнію. Поповнити дефіцит речовин допоможуть такі корисності: горіхи, кукурудза, рис, картопля, броколі.

Усвідомлене харчування
Усвідомлене харчування зосереджує людину не концентруватися на споживанні, а спостерігати за прийомом їжі.
Ритм, темп, виключення факторів, що відволікають від їди (телевізор, перегляд соціальних мереж, музика) - особливості підходу.
Усвідомлене харчування вчить отримувати задоволення від продуктів за допомогою сенсорної системи (нюх, зір, тактильний контакт).
Доведено, що рівень задоволення впливає на рівень ситості.

Еко-продукти
Покупці серйозно беруть до уваги якість та походження продуктів, віддаючи перевагу органічним еко-продуктам. Продукція вирощується у природних умовах, без використання генетично модифікованого організму (ГМО). Еко-продукти коштують дорожче, але за стан свого здоров'я та здоров'я сім'ї готові платити.

Instagram їжа
Щоб вибрати сніданок або обід у ресторані, варто подивитися на аккаунт закладу. Їжі присвячуються пости та блоги. Приймаючи правила, фудсервіс змінюється та пропонує нове.
У меню впроваджуються інста-страви та інста-напої. Натиснути фото, написати пост, зняти сториз – реклама закладу та публікація для фоловерів отримана.

Масова відмова від м'яса
Варто згадати частковий внесок Instagram. Користувачі пишуть у постах про заперечення м'яса, риби, яєць; діляться відчуттям легкості у шлунку, а й думках; популяризують відмову.
Вегетаріанство популярне особливо. І це не лише відмова від окремих продуктів, а раціональне використання сировини, турбота про довкілля. І вегетаріанство набуває не форми харчування, а цілої філософії.

"У меню представлена ​​матчу?"
Ще один світовий тренд – японський чай матчу. У чому причина пристрасті?

  • Сприяє очищенню організму та спалюванню калорій

  • Підвищує енергію, витривалість

  • Кубок матчу можна порівняти з чашкою кави. Різниця – не викликає побічних ефектів від кофеїну.

  • Люди усвідомлено зробили вибір на користь чаю-матчі замінюючи звичну каву.

"Латте з рослинним молоком, будь ласка"
Фраза вище звучить щоденно у кав'ярнях, де представлений широкий вибір рослинного молока: мигдальне, соєве, кокосове, вівсяне.
Заміна лактози можлива й у інших продуктах. Виробляють органічні десерти, питні йогурти, вершкове масло, сир з 0%, 5%, 9% жирністю, сметана – перераховане реально без додавання лактози.

Хвилина перекушування
Мова не про повноцінний обід, а перекус, що пройшов видозміни:

  • Нарізані фрукти

  • Овочеві роли

  • Батончики з натуральними інгредієнтами

  • Ланч-бокс з волоськими горіхами, мигдалем, кешью

  • Фруктові чіпси з яблуком, полуницею, бананом

  • Смузі

  • Жодних булок, бутербродів та жирних продуктів! За умови сучасного, активного життя значимо здорове, якісне перекушування.

Морозиво без цукру та молока
Можна побалувати себе і такими ласощами з пребіотиками та натуральним складом. У супермаркетах запропоновано класичний вид морозива з продуктами тваринного походження та цукром. Поступово змінюється уявлення про морозиво, крім перерахованих компонентів вище. Солодощі замінюють натуральні цукрозамінники еририт та стевія. Склад розроблений для вегетаріанців та людей, які стежать за фізичною формою тіла.

Солодощі
Солодкий смак означає присутність білого цукру у складі продукту. У десерти додають натуральний підсолоджувач кероб – висушена м'якоть бобів, що нагадує запах какао.

  • Корисний діабетикам – знижує цукор у крові

  • Покращує травлення та обмін речовин

  • Викликає почуття насичення, сприяє зниженню ваги

Крім кероба, використовують у солодощах горіхи, ягоди, насіння, сухофрукти – складові забезпечують клітковиною, нутрієном, а за рахунок здорових калорій дають енергію, живлять та насичують.

Екологічно чиста сировина, в тому числі натуральна косметика ручної роботи та вживання натуральних продуктів – лідируюча тенденція у 2022 році!